Як вручали ґрант випускників Острозької академії?

Другий рік поспіль випускники Острозької академії збирають та виплачують гранти для студентів університету. Це спільна ініціатива першого випуску – тих, хто вступав на бакалаврські освітні програми відродженої Острозької академії.

“Випускники вирішили, що варто спільними зусиллями зібрати кошти для такого гранту, аби підтримати теперішніх студентів, які добре навчаються, але мають матеріальні труднощі”, розповів Дмитро Шевчук.

За словами Дмитра цього року участь в такій ініціативі взяла 61 людина. Спільними зусиллями вдалось зібрати близько 70 тисяч гривень, які були спрямовані на повне або часткове покриття витрат на навчання шести студентів з різних факультетів. 

ЯК ВІДБИРАЛИ КАНДИДАТІВ?

Одним із засновників гранту став Владислав Берковський, випускник спеціальності “Історія” та виконавчий директор Українського культурого фонду. Минулого тижня Владислав завітав до Острозької академії з відкритою лекцією про культурний менеджмент та інвестиції в культуру. Також, він мав важливу місію: особисто привітати і вручити грант випускників для 6 стипендіатів. Він поділився за якими критеріями відбирали кандидатів:

“Стипендіатів відбираємо в першу чергу за поданням студентського братства, викладачів і оцінюємо, звичайно, перше – це їхнє прагнення до навчання, їхню презентацію Острозької академії і ще один елемент – це їхня потреба. Ми підтримуємо тих, хто потребує нашої фінансової допомоги. Це малозабезпечені, діти з багатодітних родин і т.д.” зазначив Владислав Берковський.

ЩО КАЖУТЬ САМІ СТИПЕНДІАТИ? 

Серед 6 стипендіатів є дві четверокурсниці: Вікторія Конончук, студентка спеціальності “Журналістика” та Ірина Литвинець, студентка факультету романо-германських мов. 

“Повідомлення про рішення випускників і квитанція про оплату прийшли о 23:30. Звичайно, я розбудила всю сім’ю і ми щиро пораділи. Планую вивчити третю іноземну мову – німецьку до рівня B1 за рік. Маю більше часу на викладання англійської для своїх братів та сестер, а не на заробляння коштів, як раніше. На кошти, відкладені на навчання, я зможу придбати взимку курси академічного письма для своїх братів та сестер”, розповіла Ірина Литвинець.

“Коли дізналась, що отримала ґрант випускників Острозької академії, я ледь не втратила дар мови. У той момент чомусь не могла повірити, що це справді відбулося. Лише коли Владислав Берковський і Дмитро Шевчук вручали мені сертифікат, я нарешті остаточно усвідомила реальність. Дякую випускниками за можливість не думати про кошти й зосереджуватися на власному розвитку. поділилася враженням Вікторія Конончук.

ЯК ДОЛУЧИТИСЯ?

Випускники НаУОА розпочинають збір коштів для ґранту 2022 р. Щоб долучитись до ініціативи приєднуйтесь до групи “Грантодавці Острозької академії” і слідкуйте за оновленнями. 

Джерело: https://www.oa.edu.ua/ua/info/news/2021/04-10-01

Безсумнівно, гранти є надзвичайно важливими для будь-якої людини. Але як щодо інших таких важливих речей, як грант? Ми говоримо про онлайн-азартні ігри з безліччю безкоштовних слотів, вигідними бонусами та чудовим геймплеєм на будь-який смак – https://slotogate.com/slot/free/! Тому не соромтеся переходити за посиланням вище та грати, щоб виграти наступний джекпот!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.