06/10/2021

Ґрант випускників Острозької академії

З нагоди 25-річчя відродження Острозької академії перші випускники заснували ґрант, який передбачає повне та часткове покриття річної вартості навчання для нинішніх студентів. Умовою отримання ґранту є навчання на контрактній формі, високий навчальний рейтинг, фінансові труднощі в сім’ї студента чи студентки. Крім того, кожний претендент повинен був написати мотиваційний лист, в якому слід було обґрунтувати своє бажання отримати ґрант на навчання. 

За результатами відбору у 2020 році ґрант перших випускників відродженої Острозької академії здобули:

  • студентка гуманітарного факультету Марія Каразія на покриття повної річної вартості навчання;
  • студентка факультету міжнародних відносин Рута Тимняк на покриття повної річної вартості навчання;
  • студент економічного факультету Михайло Демидюк на часткове покриття річної вартості навчання;
  • студент факультету романо-германських мов Денис Хромий на часткове покриття річної вартості навчання;
  • студент факультету романо-германських мов Микола Холява на часткове покриття річної вартості навчання

«Ґрант випускників засвідчує, що Острозька академія – це не просто університет, який ти закінчив і забув, отримавши диплом. Це спільнота, яка єднає професорів, викладачів, студентів, випускників. Роки мого навчання в Острозькій академії – це один із найщасливіших періодів мого життя, адже я здобув тут не лише знання та досвід для своєї професійної реалізації, але й те, що називається соціальним капіталом – колег та друзів. Саме з цими друзями ми заснували ґрант випускників і разом ми хотіли б подарувати студентам, які добре навчаються, але мають певні фінансові труднощі, можливість забути про ці труднощі і сконцентруватися на переживанні періоду навчання в ОА як найщасливіший час їхнього життя», зазначив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА (вступ на бакалаврат ОА 1995 року)

У 2021 році до такої ініціативи долучилачь 71 людина. Спільними зусиллями вдалось зібрати близько 70 тисяч гривень, які були спрямовані на повне або часткове покриття витрат на навчання шести студентів з різних факультетів. 

“Стипендіатів відбираємо в першу чергу за поданням студентського братства, викладачів і оцінюємо, звичайно, перше – це їхнє прагнення до навчання, їхню презентацію Острозької академії і ще один елемент – це їхня потреба. Ми підтримуємо тих, хто потребує нашої фінансової допомоги. Це малозабезпечені, діти з багатодітних родин і т.д.”, – зазначив Владислав Берковський, випускник спеціальності “Історія”, зараз виконавчий директор Українського культурного фонду.

ЯК ДОЛУЧИТИСЯ?

Випускники НаУОА розпочинають збір коштів для ґранту 2022 р. Щоб долучитись до ініціативи приєднуйтесь до групи “Грантодавці Острозької академії” і слідкуйте за оновленнями. 

Джерело: https://www.oa.edu.ua/

Залишити відповідь