Студенти Острозької академії серед переможців конкурсу з журналістських розслідувань

Упродовж грудня-січня Чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань спільно з Texty.org.ua та Інтерньюз-Україна проводила конкурс журналістських розслідувань для студентів-журналістів університетів України. Тема матеріалів цьогорічного конкурсу “Використання даних у боротьбі проти маніпуляції та дезінформації”. 

8 лютого відбулася церемонія нагородження на платформі ZOOM. Серед переможців 2 студентів Острозької академії. Ярослава Нікітюк, студентка 2 курсу спеціальності “Журналістика” зайняла 2 місце з матеріалом про громадські організації Острога. Розповідає, що робота над матеріалом була непростою, але розглядала це як можливість поповнити портфоліо. На перемогу не очікувала: 

“Про участь мені нагадала інформація про церемонію нагородження, що відбулася у понеділок. Другому місцю здивувалася і зраділа, бо це приємний бонус до мого портфоліо” – підсумувала Ярослава

Богдан Сімонов, студент 2 курсу спеціальності “Журналістика” разом із командою зайняв 3 місце з матеріалом про місцеві вибори в Острозі:

“Це моя перемога рівно на 1/5. Усе тому, що це перемога ще й чотирьох колег: Марічки Максимець, Вероніки Цикалюк, Дарини Шевчук і Анастасії Грунтківської. Ми працювали в команді, і перемогли теж в команді. Загалом, усі раді перемозі, не зважаючи, що це третє місце” – зазначив Богдан

Розповів про конкурс і консультував студентів при підготовці матеріалів завідувач кафедри журналістики Роман Шулик:

“Я дуже радий, що студенти погодилися брати участь у цьому конкурсі. Тішуся, що міг бути корисним консультуючи і допомагаючи в підготовці їхніх матеріалів”. 

Проєкт проводився за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії в межах програми TRANS. 

Вітаємо наших студентів і бажаємо їм подальших успіхів!