Студенти Острозької академії відвідали Дні відкритих дверей НАДС

Анастасія Фещук

Студенти Національного університету «Острозька академія» 23 вересня взяли участь в онлайн-заході Міжрегіонального управління Національного агентства України державної служби з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях – Дні відкритих дверей. 

Під час зустрічі спудеї дізналися, як можна стати частиною команди державних службовців, яких фахівців чекають на державній службі, які переваги роботи саме в публічному секторі. Зустріч відбулася в режимі реального часу, що дозволило усім охочим долучитися онлайн та почути актуальну інформацію.

Захід розпочався з вітального слова заступниці начальника управління НАДС Ольги Смалій та Голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля, які запросили студентів НаУОА долучатися до команди спеціалістів державної служби. 

«Ми чекаємо вас, молодих, незаангажованих та амбітних. Тільки там, де є вільні цінності та свобода народжується креативність та унікальні ідеї. Острозька академія – тому підтвердження. Ми запрошуємо вас до співпраці на практику та на роботу. Проявляйте сміливий вільний дух та приходьте разом змінювати країну», – зазначив Віталій Коваль. 

На онлайн-зустрічі також були присутні проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка НаУОА Руслана Каламаж та деканесса факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидатка наук з державного управління, старша викладачка НаУОА Олена Шершньова. 

«Студенти Острозької академії стають учасниками Днів відкритих дверей Міжрегіонального управління не вперше. Можу зазначити, що такі заходи формують нове уявлення про державну службу як про вид діяльності, якому притаманна ініціативність, креативність та інноваційність. Щиро дякую організаторам, що в черговий раз звертаєтесь до нашого університету. Компетентності, які формуються у наших студентів на засадах академічної доброчесності та на цінностях порядності, справедливості та відповідальності – саме те, що є необхідним для державної служби», – прокоментувала Руслана Каламаж. 

Студенти також долучаються до подяки за цікаву, інформативну зустріч та за пропозицію стати частиною Міжрегіонального управління Національного агентства України. 

«Особисто для мене, захід продемонстрував доступність та перспективність державної служби в Україні. Були вдало представлені основні аспекти підготовки до роботи в публічному секторі та особливості відбору кандидатів. Тому для мене, як для студентки, було надзвичайно корисно дізнатися про можливості Міжрегіонального управління на сьогодні. Такі заходи мотивують молодь розвиватися та робити особисті внески в майбутнє нашої держави», – відмітила студентка четвертого курсу факультету політико-інформаційного менеджменту Діана Гуцевич.