Співпраця Острозької академії та оперативного командування «Захід» розширює горизонти

Реалізація меморандуму про співпрацю Національного університету «Острозька академія» та оперативного командування «Захід» підписаного 11 червня 2020 року розширює горизонти професійного та особистісного зростання представників обох сторін.

Так, 17 лютого 2021 року викладачі кафедри політології та національної безпеки Національного університету «Острозька академія» провели лекції для військовослужбовців ВЧ А1671.

Санжаревський Олег Іванович, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та національної безпеки детально розповів офіцерському складу ОК «Захід» про парамілітарні організації Республіки Білорусь та їх використання в інтересах Росії, а також зауважив, що:

ВЧ А1671 – це перша військова частина Збройних Сил України, що в свій час прийняла присягу на вірність народу України. В рамках угоди про співпрацю між НаУОА та ОК «Захід» започатковано програму спільних заходів, зокрема, цикл ознайомчих та навчальних лекцій з напрямку інформаційної та воєнної безпеки, пропаганди та контрпропаганди. Дякую командуванню військової частини та офіцерському складу за сприяння роботі лекторів, за те, що заняття завжди проходять у діловій та дружній атмосфері.

Сутність конфлікту як соціального явища, його причини, структуру, методи регулювання військовослужбовцям розкрив політолог, викладач кафедри політології та національної безпеки Мозоль Михайло Леонідович.

Під час лекції, у процесі обговорення в якості прикладів було використано реальні випадки збройного конфлікту на Донбасі та проаналізовано його причини, структуру, уявлення сторін. Окрім прослуховування лекційного матеріалу, військові активно задавали питання та висловлювали власні думки щодо обговорюваної теми. А для мене як лектора та політолога активна взаємодія з аудиторією надзвичайно важлива. Дякую військовим за конкретику та небайдужість. – зазначив пан Михайло.

Начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк подякував за співпрацю та передав керівництву НаУОА у подарунок годинник, зауваживши що:

Від імені військовослужбовців ОК «Захід» ми даруємо дружньому для нас колективу Національного університету «Острозька академія» годинник. Невідомо коли ми, як люди, з’явимося на цей світ, а коли зникнемо. Важливо те, як ми використовуємо відведений нам для життя час. Починаючи з 11 червня 2020 року ми свій час з користю проводимо з Вами, реалізовуючи з Острозькою академією спільні проєкти. Нам надзвичайно приємно співпрацювати з освіченими людьми, патріотами України. Впевнені, наша плідна співпраця – запорука перемоги. 

Результатом нашої плідної співпраці є високоінтелектуальні, конкурентоспроможні, духовно-патріотичні випускники, відповідальні інноватори, які творять щасливе майбутнє незалежної України. Диплом Острозької академії визнається закордоном, а якість вищої освіти дозволяє здобути ґрунтовні знання та навички для побудови успішної кар’єри не лише в Україні, а й у інших країнах світу. Крім цього, ми приділяємо багато уваги формуванню духовно-моральних цінностей та національно-патріотичному вихованню здобувачів освіти. І саме у цих питаннях ми з керівництвом ОК «Захід» маємо спільні погляди і плани подальшої якісної взаємодії – зауважив ректор Ігор Пасічник.

Особливу увагу приділено можливості військовослужбовців, учасників бойових дій та їхніх дітей, здобувати якісну вищу освіту за престижними цивільними спеціальностями університету.

Ми підтримуємо учасників бойових дій та їхніх дітей у прагненні здобуття якісної освіти за програмами бакалаврського та магістерського рівня. Станом на сьогодні в університеті навчається 46 учасників бойових дій та 78 дітей учасників бойових дій. Лише шляхом ефективної взаємодії, прагнення вдосконалюватися та розвиватися разом можна досягнути бажаних цілей задля розвитку України. – підсумувала Юлія Харчук, помічник ректора з освітнього менеджменту, відповідальний секретар приймальної комісії НаУОА.

Консультація щодо вступу 
тел.: (096) 170 25 00 або julia.kharchuk@oa.edu.ua