“Рівне ІТ кластер” став стратегічним партнером Острозької академії

У залі засідань Вченої ради 15 грудня відбулося підписання меморандуму між громадською спілкою “Рівне ІТ кластер” та Національним університетом “Острозька академія”. Співпраця передбачає реалізацію спільних проєктів і вдосконалення навчального процесу для студентів спеціальності “Економічна кібернетика” та “Комп’ютерні науки”. 

“Меморандум дає перспективи для реальної співпраці з представниками ІТ Рівненщини. Ми передусім плануємо впроваджувати дуальну освіту – це навчання, яке зосереджене на практичній діяльності студентів. Тим паче, що крім “Економічної кібернетики”, відкрита потужна спеціальність “Комп’ютерні науки”. Це дасть можливість удосконалити практичну діяльність студентів”, – поділився очікуваннями ректор НаУОА Ігор Пасічник. 

Для представників ІТ кластеру важливим фактором є підготовка якісних спеціалістів, які одразу після закінчення навчання будуть готові працювати. Голова правління “Рівне ІТ Кластер” Віталій Бишук пояснює важливість такої співпраці:

“Об’єднання університетів, бізнесу та ІТ дуже важливе для спільної мети – покращення рівня спеціалістів, розвитку загалом для всіх. Така синергія важлива і для університету. ІТ компанії можуть допомогти з [навчальною] програмою, рекомендаціями щодо навчання кадрів. Для ІТ компаній – це теж добре, тому що виходять чудові спеціалісти, яких відразу можна брати на роботу”. 

Під час обговорення були запропоновані наступні можливості для співпраці:

  • Упровадження елементів дуальної освіти для студентів спеціальності “Економічна кібернетика” та “Комп’ютерні науки”.
  • Удосконалення навчальних програм та рекомендації для навчання кадрів.
  • Проведення тренінгів та відкритих лекцій від спеціалістів з ІТ компаній.

“Ми очікуємо конкретних домовленостей з приводу дуальної освіти, щоб наші студенти отримали можливість вивчати окремі спеціалізовані предмети безпосередньо в IT компаніях. Також, ми очікуємо від наших партнерів низки тренінгів, відкритих лекцій, зокрема про вимоги до сучасних ІТ фахівців” – зазначила декан економічного факультету Людмила Козак.

Більше про навчання на Економічному факультеті тут.

Більше про діяльність громадської спілки “Рівне ІТ Кластер” тут.