Розширюємо горизонти міжнародної співпраці в НаУОА!

Наталія Супронюк

Відділ міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» інтенсивно працює над розширенням горизонтів міжнародної співпраці та вдосконаленням ефективності міжнародного партнерства університету. Так, нещодавно було підписано Угоди про 5-річне партнерство й співпрацю із Аграрним університетом у Пловдиві (Болгарія) та Університетом Валахії у Тарговіште (Румунія).

Згідно з положеннями Угод про освітнє і наукове співробітництво, така міжуніверситетська співпраця сприятиме реалізації освітніх програм та ініціатив, а саме: студенти НУОА матимуть змогу навчатися на бакалавраті, магістратурі чи докторантурі на факультеті економіки Аграрного університету у Пловдиві. Також Аграрний університет організувуватиме коротко- та середньострокові навчальні курси та навчальні візити для різних цільових груп – студентів, експертів урядових та місцевих органів влади, що працюють у галузі екології, регіонального розвитку, туризму та суміжних галузей. Не менш важливою буде реалізація спільних освітніх проєктів, що становлять взаємний інтерес, обмін провідними викладачами і науковцями для читання лекцій та наукових консультацій.

Партнерство НУОА з Університетом Валахії у Тарговіште (Румунія) включатиме налагодження академічної співпраці у галузях мобільності та обміну студентами, викладачами, спільні наукові дослідження та участь у міжнародних програмах, а найголовніше – розробка й впровадження потенційних програм подвійного диплому! Інші переваги партнерства включають можливість для студентів НУОА навчатися на факультетах права, політичних наук та комунікацій, економіки, теології та гуманітарному факультеті Університету Валахії.

Відділ міжнародних зв’язків щиро сподівається, що співпраця із новими партнерськими університетами Болгарії та Румунії буде плідною і запрошує факультети та структурні підрозділи НУОА долучитися до реалізації положень. Ми прагнемо розширити горизонти і можливості міжнародної співпраці, залучаючи студентську і викладацьку спільноту НУОА та продовжуючи пропонувати свою модель співпраці, яка відповідає цінностям і місії університету.