Острозька академія співпрацюватиме з Територіальним управлінням Служби судової охорони у Рівненській області

Ольга Ангелова

Ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник та начальник територіального управління полковник Віктор Мороз учора підписали Меморандум, мета якого сприяти обміну досвідом між викладачами і студентами університету та співробітниками територіального управління.

Острозька академія – перший вищий навчальний заклад у Східній Європі, про історію якого знають і поза межами України. Нині у закладі навчають студентів за спеціальністю «Національна безпека», а викладачами університету є практичні співробітники сектору безпеки та силових структур.

Ураховуючи наявність на Рівненщині такого закладу з потужним науковим потенціалом, начальник Територіального управління Віктор Мороз виступив із ініціативою щодо професійної співпраці між управлінням та академією. Ректорат університету підтримав пропозицію і вже невдовзі юристи обох установ працювали над створенням майбутнього документу.

А вже вчора за круглим столом ректор Острозької академії Ігор Пасічник в онлайн-присутності студентів Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського та ОПП «Національна безпека», представників професорсько-викладацького складу, відкрив захід із підписання Меморандуму про співпрацю з Територіальним управлінням Служби судової охорони у Рівненській області. 

Документ передбачає: 

  • проведення спільних заходів: круглих столів, семінарів, тренінгів, майстер-класів, конференцій тощо за напрямами, що становлять взаємний інтерес;
  • підготовку науково-практичних матеріалів для використання у законотворчих та нормотворчих процесах з метою вдосконалення законодавства;
  • залучення Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області до навчальних заходів для студентів Національного університету «Острозька академія».

Ігор Пасічник зауважив, що Служба судової охорони хоч і доволі молода структура, проте випускники Острозької академії вже працюють у ній і долучаються до державних процесів, реалізовуючи свій потенціал.

Своєю чергою, Віктор Мороз подякував ректору за конструктивний діалог і на знак співпраці вручив Ігорю Пасічнику знакову табличку Служби судової охорони, яка нагадує про основні принципи діяльності співробітників «Професіоналізм, пильність, безпека правосуддя».

Після офіційної частини заходу випускниця Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського Острозької академії, а нині – провідний спеціаліст юридичної служби територіального управління Ольга Курис прочитала для студентів онлайн-лекцію на тему: «Безпека правосуддя, як елемент національної безпеки», а також відповіла на усі запитання.