Любов Тімкова: «Сьогодні найцінніше – це знання й досвід»

У межах магістерського курсу «Міжкультурна комунікація» в Національному університеті «Острозька академія» 18 листопада відбулася зустріч із Любов’ю Тімковою – випускницею спеціальності «Культурологія», продюсеркою філії НСТУ Хмельницької регіональної дирекції «ПОДІЛЛЯ-ЦЕНТР». Тема лекції-бесіди: «Особливості роботи мас-медіа».

Зі вступним словом звернулася завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич:

«У межах предмету «Міжкультурна комунікація» у нас є багато питань, які порушуємо щодо сучасної комунікації, мас-медіа, їхньої роботи. Я запросила Любов Тімкову, щоб вона розповіла Вам детальніше про компетенції та загалом про сферу мас-медіа».

На початку лекції Любов Тімкова закцентувала увагу на Національній суспільній телерадіокомпанії України – скорочено НСТУ:

«Чотири року тому 24 обласні (колись державні) телерадіокомпанії об’єдналися під одним зонтичним брендом колишнього каналу «Перший» і стали суспільною телерадіокомпанією. Тому зараз в Україні є 24 регіональні телерадіокомпанії, зокрема, 2 загальнонаціональні канали: UA:Перший і UA:Культура, а також 3 загальнонаціональних радіоканали: Українське радіо, Радіо «Промінь» і Радіо «Культура». Тому ця компанія і є найбільшою в Україні. Вона відрізняється ще й тим, що за стандартами працює як BBC. До слова, є організація «Детектор Медіа», яка стежить за дотриманням цінностей Суспільного. Ми дуже відкриті до всіх подій!»

Спікерка зазначила, що Суспільне є, мабуть, єдиним ЗМІ в Україні, де абсолютно немає цензури. У компанії проводять внутрішні моніторинги роботи та стежать за дотриманням цінностей і журналістських стандартів. Наприкінці зустрічі Любов Тімкова порадила почати працювати в команді вже зараз:

«Найменше проблем мають саме культурологи, бо їх освіта зобов’язує працювати в команді. Це та компетенція, яку перевіряють. Тобто навчити можна писати, знімати, але робота в команді й репутація хорошого командного гравця – дуже важливі. Потрібно розуміти перед тим, як іти на будь-яку зустріч (журналістика – це зустрічі, люди, діалоги), із ким комунікувати. Потрібно бути відкритими і вміти спілкуватися з іншими».

Сайт філії НСТУ Хмельницької регіональної дирекції «ПОДІЛЛЯ-ЦЕНТР»: https://km.suspilne.media/