Зустріч із Кирилом Курганським

23 лютого 2021 року відбулася зустріч з випускником економічного факультету спеціальності “Економічна кібернетика” Національного університету “Острозька академія” Кирилом Курганським.

Під час зустрічі Кирило розповів студентам про особливості своєї роботи в німецькій компанії SecuTrans, поділився досвідом вивчення мови та проживання у Мюнхені, а також відповів на запитання щодо обмінних програм, можливостей працевлаштування українських студентів в Німеччині та сучасні виклики для успішної адаптації в суспільстві за кордоном, зокрема в Німеччині.

В одній із найважливіших змін у моєму житті допомогла саме Академія. Свого часу, майже 9 років, я мав можливість почати здійснення свої мрії, а саме – проживання закордоном, як можливості для подальшого розвитку. НА той час мені допомогла одна програма, яка надихнула на зміну місця проживання. після подання документів, завдяки знанням, які я отримав в університеті, мені вдалося отримати посаду і відвідати Німеччину як студент, який вивчає іноземні мови (прим. – умови участі в студентській програмі). Щоби досягти того рівня, який я маю сьогодні мені знадобилося 6 років. Це не лише знання мови, алей ті навички та вміння, які я отримав в Острозькій академії та зміг реалізувати на практиці тут, у Німеччині. Це одне з найважливіших – вміти реалізувати те, чого ви навчилися“, – розповідає Кирило.

Наразі він працює координатором в одній охоронній логістичній фірмі, яка займається частково військовими перевезеннями, фізичними перевезеннями серверів та даних, а також перевезеннями засекреченої інформації згідно з законодавством Німеччини та ЄС.

Також Кирило поділився спогадами про роки навчання в університеті, відповів на запитання студентів та наголосив на важливості залучення до наукової роботи.

“Сподіваюся, лекція була мотиваційною для студентів, але я ще скажу, що лекція буле надзвичайно мотиваційно і для всіх присутніх тут викладачів. Дякую за теплі відгуки про університет, за поради – в якому напрямку ми маємо рухатися і які компоненти формувати у студентів. Це цінно для нас”, – подякувала декан економічного факультету, Людмила Козак.

“Кожного разу на подібних зустрічах я переконуюсь, що слова “Економіка – це родина” – це не просто слова, а чиста правда, в якій я переконуюся кожного разу. Ваша розповідь настільки мене змотивувала, що я наразі ділюся своїми емоціями. Я дізналася дуже багато сьогодні. Дякую всіх, хто зробив цю зустріч можливою!” – поділилася враженнями студентка Богдана Павленко.