Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос відвідав Острозьку академію

Олексій Костюченко

Національний університет «Острозька академія» 30 листопада відвідав генерал-майор, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. Його супроводжували голова правління ГО «Всеукраїнське об‘єднання «Патріот», співголова Ради волонтерів Міністерства оборони України Ганна Майборода, керівник адвокатської компанії, співавтор Закону «Про Сили спеціальних операцій ЗСУ» та Проекту Закону «Про територіальну оборону України» Станіслав Бондаренко і голова правління «Рух сприяння територіальній обороні України» Андрій Гордієнко.

У режиму онлайн гості спілкувалися з представниками професорсько-викладацького складу та студентами ОПП «Національна безпека» про безпекові питання в контексті збройного конфлікту на Сході України.

«Українська армія – це важлива компонента безпеки держави, але не основна. Ми повинні мати підготовлений і навчений народ, який спроможний перш за все захистити свою територію. Це дозволить у найкоротші терміни підвищити рівень безпеки в Україні загалом. Саме й тому ми сьогодні у вашому університеті. Ми хочемо напрацювати тези нашої майбутньої співпраці, зокрема у напрямі територіальної оборони держави», – зауважив Сергій Кривонос.

Як зазначила Ганна Майборода, фахова безпекова підготовка потрібна сьогодні у багатьох галузях і міністерствах. «Хочу побажати вам, дорогі студенти, щоб ви знайшли гідне місце своєї праці, яка б приносила натхнення і задоволення», – сказала пані Ганна.

Наприкінці зустрічі студенти і викладачі мали можливість поставити спікерам питання щодо обговорюваної проблематики.

Також гості спільно з ректором університету, професором Ігорем Пасічником, проректором з науково-педагогічної роботи, професором Дмитром Шевчуком, проректором з навчально-виховної роботи, професором Русланою Каламаж, головою вченої ради НаУОА, професором Петром Кралюком і завідувачем кафедри політології та національної безпеки, доцентом, полковником Миколою Романовим обговорили питання щодо майбутньої співпраці в контексті фахової підготовки студентів ОПП «Національна безпека», які невдовзі будуть зафіксовані у відповідному меморандумі.