Володимир Зеленський готовий залучати талановитих випускників Острозької академії до реформування України

Олексій Костюченко

10 вересня 2019

До Національного університету «Острозька академія» сьогодні завітав Президент України Володимир Зеленський. Після екскурсії вишем він представив громадськості нового голову Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля.

За словами Президента, одне з пріоритетних завдань сьогодні — це об’єднання молоді заради країни, забезпечення її гідними робочими місцями й заробітною платнею.

«На Рівненщині є велика проблема щодо незаконної вирубки лісу і нелегального видобутку бурштину. Тому я хочу, щоб новопризначений очільник Рівненщини разом з представниками правоохоронних органів, Служби безпеки України, прокурором і поліцією вирішили ці питання найближчим часом», — зауважив Володимир Зеленський.

Також Президент звернувся до власників тіньових автозаправних станцій, яких на Рівненщині чимало: «Припиніть це робити у найближчі дні. Ми будемо за вами ретельно стежити і притягувати до відповідальності».

Представляючи нового голову Рівненської облдержадміністрації, Володимир Зеленський зазначив, що дуже важливо спілкуватися з людьми, молоддю, а найголовніше — їх чути.

«Це не посада, це можливість зробити щось для України, а в цьому випадку ми говоримо про Рівненську область. Посада як дається, так і забирається. Сьогодні ми вам її даємо, вітаю!», — сказав Президент.

«Призначення на таку посаду — це прояв високої довіри та глибокої відповідальності з мого боку. Рівненщина з сьогоднішнього дня йде шляхом відкритості та безкомпромісності в ключових питаннях», — наголосив новопризначений голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Вітаючи гостей університету, ректор Ігор Пасічник зазначив:

«Володимире Олександровичу, ви започаткували колосальні зміни в життєдіяльності України. Але для того щоб темп молодої команди реформаторів не зменшувався, необхідний досить потужний людський інтелектуальний ресурс. Чи є зараз в Україні молоді люди, які готові служити цій державі самовіддано? Відповідаю – є, вони перед вами. Це спудеї та випускники Острозької академії»

Президент України подякував за пропозицію.

«Я вас зв’яжу з нашим новим Прем’єр-міністром, він зараз справді шукає дуже багато кадрів. Думаю, що ви підготуєте список найкращих випускників», – відповів Володимир Зеленський.

На згадку про перебування в Острозі Президенту України та новопризначеному голові Рівненської ОДА вручили інтелектуальний доробок колективу вчених університету — енциклопедичне видання «Острозька академія».

Після зустрічі з студентами Острозької академії Володимир Зеленський разом із ректором Ігорем Пасічником та представниками обласної і міської влади оглянули новий корпус університету в центрі Острога, відкриття якого заплановане у жовтні під час святкування 25-річчя відродження академії.