Випускник НаУОА увійшов до складу Громадської ради доброчесності

Наталія Веляник

Новий склад затвердили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України зборами громадських об’єднань.

Роман Смалюк увійшов до складу Громадської ради доброчесності (далі – ГРД), набравши 11 голосів. Окрім Романа, членами Ради стали також інші 19 осіб, а також обрали ще трьох представників у разі вибуття когось зі складу органу.

За повідомленням сайту ГРД, у зборах взяли участь 11 організацій, серед яких ГО «Громадський люстраційний комітет», ГО «Всеукраїнська громадянська платформа «Нова країна»», ГО «Фундація DEJURE», ГО «Центр економічної стратегії», ГО «Центр політико-правових реформ», ГО «Центр громадських свобод», Асоціація правників України, ГО «Кримсос», ГО «Український центр європейської політики», ГО «Центр демократії та верховенства права».

Громадська рада доброчесності – незалежний громадський орган, створений з метою оцінювання суддів та кандидатів на суддівські посади за ознаками доброчесності. Орган був створений в листопаді 2016 року із прийняттям Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

За два роки своєї діяльності Громадська рада доброчесності взяла участь у конкурсі до Верховного Суду та оцінила власними силами 381 кандидата.

Роман Смалюк є випускником навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського.

Щиро вітаємо Романа та зичимо успіхів у новій справі! Бажаємо гідно продовжувати традиції альма-матер та пишаємося своїм випускником!