«Асоціація спудеїв політологів» в Острозькій академії

Карина Захарова

У Національному університеті “Острозька академія” 10 березня відбулося представлення «Асоціації Спудеїв Політологів» — студентського об’єднання факультету політико-інформаційного менеджменту.  Головною метою АСП є популяризація політичної науки та покращення політичної свідомості і культури студентів усього університету. 

Ініціатори об’єднання планують аналізувати суспільно-політичні процеси, розвивати політичну грамотність та проводити низку інформаційних просвітницьких заходів. Так, першим запрошеним лектором став декан факультету політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк. У своїй лекції на тему «Україна —демократія» спікер відповідав на запитання присутніх щодо української свободи. Також розповів про особливості демократичних режимів в різних країнах, різницю проведення виборів, свободи слова на типів режиму. 

«В Україні нема чистої демократії. Зараз у нас гібридний режим в якому присутні різні правила поведінки. До прикладу, при вступі в університеті — одні, коли все має бути чесно, а при голосуваннях в парламенті — вже інші, не завжди чесні»,— підсумував Віталій Лебедюк.

Упродовж заходу, слухачі дізналися про нові дослідницькі інститути та змогли побачити як змінювався рівень демократії в Україні паралельно з сусідніми країнами. Наприкінці усі присутні мали змогу поставили свої питання лектору та організаторам Асоціації Спудеїв Політологів. 

«АСП – це дійсно круто!  Тут буде цікаво не лише політологам, а всім, хто бажає краще орієнтуватися в політиці та перестати думати, що все вирішує лише президент. Нові знайомства, можливості та івенти —  все це ми готуємо для наступних зустрічей. Тому, долучайтеся до нашої асоціації у соціальних мережах», — зазначила учасниця Асоціації Спудеїв Політологів Олександра Лось.

Посилання на Instagram: @asp.oa

Посилання на Facebook: @oa.politology

Новини Острозької академії у Telegram: https://t.me/ostroh_academy